Opkomende stress? Daar doen we toch wat aan! lancering toolbox energie

We horen het hoe langer hoe meer : “het team staat onder stress”, “We hebben dit jaar 3 leerkrachten die uitgevallen zijn”, “ik ken mezelf niet meer, ben de pedalen kwijt”, … Ook de media-aandacht voor stress en burn-out op de werkvloer stijgt. En ook politiek krijgt het thema de aandacht die het verdient: in het zomerakkoord van de federale overheid spreekt men over een ‘burn-out coach’.

Een aantal partners uit welzijn, gezondheid en onderwijs staken de (knappe) koppen bijeen, om op Tabornetwerkniveau te gaan zoeken naar goede antwoorden, en kennis te delen.  De werkgroep ‘stress en burn-out’, met medewerkers uit CIJG Sint-Jan Baptist, AZ Alma, De Vierklaver, De Triangel, Humival, Sint-Lodewijk, IVV, WZC Sint-Jozef, WZC Sint-Vincentius, MFC De Hagewinde en Compaan namen de koe bij de horens. Het eerste idee om een ‘Toolbox’ te ontwikkelen was geboren. We noemen hem “toolbox energie”: we staan voor een positief verhaal.

We maakten met de groep een selectie van tools die werkten en die niet werkten. Praktisch, gemakkelijk hanteerbaar, duidelijk, helder, en inzetbaar zonder externe begeleiding waren de criteria. Wat ‘getest en goedgekeurd’ is, komt in de Energiebox.

De “Toolbox Energie : Tijdig Opladen?!” kan gebruikt worden ter preventie van stress en burn-out in teams en organisatie. Het geeft je inspiratie om verder te groeien richting energieke, gelukkige geëngageerde medewerkers. Er zijn drie ‘laadpunten’ van energie: invididu, teams en leidinggevenden, organisatie. De 17 tools zijn klaar voor gebruik!

De box is gemaakt ‘op de groei’: de ‘energieclub’ engageert zich om ook nieuwe tools uit te proberen en te ontwikkelen. Wat goed bevonden wordt, krijgt een plaats in de toolbox energie.

De toolbox is gelanceerd op ‘het initiatief’ de deelmarkt voor HR. Voor elke Taborpartner is er één exemplaar voorzien. Nog niet gezien, graag een (extra) exemplaar? Neem even contact op met Hilde.Claeys@tabor.be

toolboxenergie-hildelieve.jpg

We voorzien voor de Taborpartners een aantal infosessies, waar we de toolbox ontleden: welkom op één van de onderstaande momenten, graag inschrijven via http://tinyurl.com/Workshop-Toolbox-Energie

Vrijdag 29 september (9u – 12u)  of Woensdag 25 oktober (9u – 12u) of Maandag 13 november (13u30 – 15u30) of  Dinsdag 19 december (9u – 12u) telkens in de Molenaarsstraat 26, Gent.

auteur: Lieve Peeters, lieve.peeters@tabor.be

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s