Over het muurtje kijken

De Fit-o-meter bij de Bolster, uit de ogen van ‘de bezoeker’.

Ik zag een oproep voor deelname aan de Fit-o-meter passeren, en ik dacht,  dat lijkt me wel iets. Als zorgverlener in de geestelijke gezondheidszorg (PC Caritas) krijg ik niet vaak de kans om de interne keuken van collega’s te bevragen, ervaren, observeren, … Mijn gezonde nieuwsgierigheid de vrije loop laten, en op zoek gaan naar de onderliggende betekenis, dat was de bedoeling.

Ik mocht tijdens de afname van de fit-o-meter de hele dag ‘als toerist’ ongebreideld naïeve vragen stellen, stelen met mijn ogen, vrijuit binnen wandelen in een voor mij ongekende omgeving en werksetting.

Medewerkers van de verschillende vestigingen van De Bolster stonden mij enthousiast te woord en waren niet bang van kritische vragen.

Hetgeen meest blijft hangen was echter de focus op positieve praktijken en waarden bij de fit-o-meter. De fit-o-meter is onvoorwaardelijk op zoek naar krachten in de organisatie.

We richten ons meestal gemakkelijker op wat beter kan of waar nog bijsturing nodig is. Terwijl ik merkte dat het zoeken naar wat goed loopt, naar hartelijke en professionele zorg, naar waardevolle initiatieven zoveel meer energie geeft!

Ik deed ook inspiratie op voor de setting waar ik zelf werk. Als professional in een ‘belendende sector’ (geestelijke gezondheid en zorg voor personen met een verstandelijke beperking) kon ik even over het muurtje kijken. een fijne leerervaring, die me anders naar mijn eigen werk doet kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s